Heropening bibliotheek vanaf dinsdag 16 juni 2020

Goed nieuws!  Vanaf dinsdag 16 juni is de bibliotheek opnieuw geopend voor het publiek.  Dit gebeurt nog steeds onder strikte voorwaarden en deze kunnen regelmatig worden bijgestuurd.
Let daarom vooral aan de ingang van de bibliotheek op hoe we te werk gaan. We hebben onze openingsuren ook aangepast en deze zullen de hele zomer geldig zijn.

heropening bib

Nieuwe openingsuren (zomerregeling)

Dinsdag: 13-16.30u

Woensdag: 13-16.30u

Donderdag: 13-20u

Zaterdag: 10-12u

De jaarlijkse vakantiesluiting is van 20 juli tot 3 augustus.

Bereid je thuis voor

Bereid je bezoek aan de bibliotheek thuis al zo goed mogelijk voor door al in de catalogus op onze bibliotheeksite (vosselaar.bibliotheek.be) te kijken wat aanwezig is.  Het is niet de bedoeling om te komen snuisteren tussen de boekenrekken.

Binnenkomen in de bib

• Toegang: De toegang tot de bibliotheek is via de glazen straat.  Volg hier de gemarkeerde looproutes.
  • Beperkt aantal bezoekers: Er kunnen max. 10 personen tegelijkertijd in de bib aanwezig zijn.  Eén persoon kan ook een ouder met max. 2 kindjes tot 12 jaar zijn.  Zij blijven dan tijdens het bezoek de hele tijd samen.
  • Mandjes: Iedere bezoeker maakt gebruik van een mandje.  Deze staan klaar aan de inkom.  Zijn de mandjes op dan dien je even te wachten tot er weer beschikbaar zijn.
  • Hygiëne: Gebruik de handgel en volg de markeringen.

In de bib

• Inleveren: Je komt naar de inleverbalie en je scant zelf (met behulp van het personeel) je materialen en plaatst ze in de inleverkast.
  • Boeken nemen: Beperk je bezoek in tijd en hou rekening met de markeringen die je tegenkomt om voldoende afstand te houden.
  • Uitlenen: Dit doe je ook weer zelf (met behulp van het personeel).
  • Betalingen: Probeer betalingen uit te uitstellen.  De computer onthoudt alles!
    Wil je toch betalen dan kan dit alleen met gepast geld.
  • Publiekspc’s: Deze pc’s zijn voorlopig niet beschikbaar.
  • Leesruimte: In de bibliotheek is er geen mogelijkheid om aan een tafel plaats te nemen en een tijdschrift te lezen.

Extra informatie

• Inleverbus:  De inleverbus blijft beschikbaar om materialen in te leveren tijdens de openingsuren van het gemeentehuis. Elke weekdag van 9.00u tot 12.00u en op maandag van 18.00u tot 20.00u.
  • Kopies: Verenigingen kunnen via mail hun kopieerwerk aan ons bezorgen.  Wij spreken dan verder af waar en wanneer je dit kan ophalen.
  • Bib-aan-huis:  Dit zetten we nog even verder.  Maar nu enkel voor gebruikers uit de risicogroepen en personen die omwille van een beperking niet tot in de bibliotheek geraken.

Gebruik hiervoor het e-formulier of contacteer ons telefonisch tijdens de openingsuren en wij spreken verder af wanneer we de materialen bezorgen.

We kijken er naar uit om jullie weer te zien in de bibliotheek!

Wees tijdens je bezoek hoffelijk voor elkaar en volg de richtlijnen.  Heb je nog vragen of bedenkingen, stel ze ons dan zeker.  Er zal altijd voldoende personeel aanwezig zijn om je verder te helpen.

Meer info of vragen

Telefonisch: 014 / 600 844 (elke werkdag tussen 9 en 12u.)

Via mail: bibliotheek@vosselaar.be

Aanvraagformulier bib-aan-huis: e-formulier