De Bieblo-uil neemt zijn intrek in de bib

Voor kinderen is het vaak moeilijk om een leuk boek te vinden in de bibliotheekrekken: zo veel keuze! Onze Bieblo-uil kan nu helpen. Dit intuïtieve spel geeft 6- tot 11-jarigen spelenderwijs boekentips die aansluiten bij hun interesses en leeftijd.

bieblo

Ben je tussen 6 en 11 jaar? Dan vind je met Bieblo titels van boeken die je heel leuk zult vinden.

Bieblo is héél slim want hij toont alleen titels van boeken die binnen zijn in de bib. Hij houdt zelfs rekening met andere kinderen die op hetzelfde moment Bieblo spelen. Jullie krijgen ook nooit tegelijkertijd dezelfde boeken te zien, zodat je ook niet toevallig op zoek gaat naar hetzelfde boek.

Je kan Bieblo zo vaak spelen als je wil. Telkens toont hij 8 titels zodat het overzichtelijk blijft en je gemakkelijker kunt kiezen. En Bieblo weet precies wat jij leuk zal vinden!

Hoe weet Bieblo dat?

De Bieblo-uil stelt je enkele vragen:

  1. Hoe oud ben je?
  2. Kies de prentjes die je leuk vindt. Klik op het rode kruisje (X) als je het prentje niet leuk vindt en op het groen vinkje (V) voor de prentjes die je wel leuk vindt.
  3. Je krijgt nu 8 boeken te zien die bij jouw leeftijd en smaak passen. Klik op het boek voor meer info.
  4. Tevreden? Ga naar het rek en neem het boek mee. Wil je nog een keer spelen of andere titels zien? Klik dan op de knop 'andere' en je krijgt meteen 8 nieuwe titels te zien.

We hebben ook een ludiek filmpje gemaakt over Bieblo, dat hier te bekijken valt. 

Veel plezier met Bieblo!