Aangepaste dienstverlening bibliotheek

De bibliotheek zal tijdens de volgende maanden de aangepaste dienstverlening blijven aanbieden.
Uiteraard blijft onze basisdienstverlening, het omruilen van boeken en andere materialen, onze hoofdzaak. Wij zorgen dat de collectie constant wordt aangevuld met nieuwe titels.

We bieden daarnaast ook weer de mogelijkheid om in beperkte mate gebruik te maken van de internetpc’s.

heropening bib

Nieuwe openingsuren:

Dinsdag: 13-16.30u

Woensdag: 13-16.30u

Donderdag: 13-20u

Zaterdag: 10-12u

Bereid je bibbezoek thuis voor

Bereid je bezoek aan de bibliotheek thuis al zo goed mogelijk voor door al in de catalogus op onze bibliotheeksite (vosselaar.bibliotheek.be) te kijken wat aanwezig is.

Binnenkomen in de bib

• Toegang: De toegang tot de bibliotheek is via de glazen straat.  Volg hier de gemarkeerde looproutes.
  • Beperkt aantal bezoekers: Er kunnen max. 10 personen tegelijkertijd in de bib aanwezig zijn.  Eén persoon kan ook een ouder met max. 2 kindjes tot 12 jaar zijn.  Zij blijven dan tijdens het bezoek de hele tijd samen.
  • Mandjes: Iedere bezoeker maakt gebruik van een mandje.  Deze staan klaar aan de inkom.  Zijn de mandjes op dan dien je even te wachten tot er weer beschikbaar zijn.
  • Hygiëne: Gebruik de handgel en volg de markeringen.

In de bib

• Inleveren: Je komt naar de inleverbalie, je laat je materialen inscannen en je plaatst ze zelf in de inleverkast.
  • Boeken nemen: Beperk je bezoek in tijd en hou rekening met de markeringen die je tegenkomt om voldoende afstand te houden.
  • UitlenenJe laat je materialen scannen en je laat je mandje achter op de balie.
  • Betalingen: Probeer betalingen uit te uitstellen.  De computer onthoudt alles!
    Wil je toch betalen dan kan dit alleen met gepast geld.
  • Publiekspc’s: Deze pc’s kunnen in beperkte mate (voor een uur) terug gebruikt worden.  Ga hiervoor steeds langs de balie.
  • Leesruimte: In de bibliotheek is er geen mogelijkheid om aan een tafel plaats te nemen en een tijdschrift te lezen.

Extra informatie

• Inleverbus:  De inleverbus blijft beschikbaar om materialen in te leveren tijdens de openingsuren van het gemeentehuis. Elke weekdag van 9.00u tot 12.00u
  • Kopies: Verenigingen kunnen via mail hun kopieerwerk aan ons bezorgen.  Wij spreken dan verder af waar en wanneer je dit kan ophalen.
  • Bib-aan-huis:  Dit zetten we nog even verder.  Maar nu enkel voor gebruikers uit de risicogroepen en personen die omwille van een beperking niet tot in de bibliotheek geraken. Gebruik hiervoor het e-formulier of contacteer ons telefonisch elke werkdag tussen 9-12u en wij spreken verder af wanneer we de materialen bezorgen.

Wees tijdens je bezoek hoffelijk voor elkaar en volg de richtlijnen.  Heb je nog vragen of bedenkingen, stel ze ons dan zeker.  Er zal altijd voldoende personeel aanwezig zijn om je verder te helpen.

Meer info of vragen

Telefonisch: 014 / 600 844 (tijdens de openingsuren)

Via mail: bibliotheek@vosselaar.be

Aanvraagformulier bib-aan-huis: e-formulier