Voor kinderen is het vaak moeilijk om een leuk boek te vinden in de bibliotheekrekken: zo veel keuze! Onze Bieblo-uil kan nu helpen. Dit intuïtieve spel geeft 6- tot 11-jarigen spelenderwijs boekentips die aansluiten bij hun interesses en leeftij…

Lees verder

In 2021 loopt de Voorleesweek van 20 tot 28 november. Tijdens de campagneweek roepen we iedereen op om elke dag (minstens) een kwartier voor te lezen. Want dat maakt écht een verschil!

Lees verder
speelbabbel

Kom met je kindje op ontdekking tijdens onze eerste Speelbabbel

Wil je er eens even tussenuit met je baby of peuter? Dan staat de Speelbabbel voor je klaar! Tijdens deze speelbabbel maak je kennis met de wondere wereld van de kinderboekjes.

Lees verder
Nieuw boek te koop in bib

Belpop Bonanza Kempen

De muzikale geschiedenis van de Kempen is groot en bijzonder. Jan Delvaux dook in de Kempense muziekscene en dit resulteerde in een boek, een online artist talk, een quiz en een theatervoorstelling.

Lees verder
e-boeken

Leen van thuis uit e-boeken bij de bib

Even ontspannen na een drukke dag met een fris drankje en een e-boek? Dat doe je via de bib!

Lees verder
De jongen, de mol, de vos en het paard

Boekentip: De jongen, de mol, de vos en het paard

Nieuw bij ons in de bib is het wondermooie boek ‘De jongen, de mol, de vos en het paard'. Het boek van Charlie Mackesy is een moderne fabel voor jong en oud. De 100 illustraties en de poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen de jongen en de drie dieren.

Lees verder
Kempenoffensief

Het Kempenoffensief zet met podcasts de Kempen in de kijker

Het Kempenoffensief is een reeks prikkelende podcasts over verschillende Kempense thema’s. Het is een charmeoffensief om de troeven van de Kempen aan de buitenwereld te tonen.

Lees verder
Week van de Bij 2021

Bijenhelden breken uit

Bijen hebben een belangrijke rol als bestuiver van landbouwgewassen, fruitteelten en wilde planten. Ze hebben het echter steeds moeilijker om te overleven. Hoe meer verharde oppervlakten er zijn, hoe meer dakloze bijen. Ambassadeurs Dominique Persoone en Britt van Marsenille ruilen beton voor bijenbloemen. Doe mee en kies als een echte bijenheld voor ontharding!

Lees verder
Leesplezier samen beleven

Digitale Boekstart-dag om leesplezier te stimuleren

Vosselaar wil als Boekstart-gemeente volop inzetten op leesbevordering bij kinderen. Op Boekstart-dag, zaterdag 22 mei 2021, wordt dit nog eens extra in de kijker gezet.

Lees verder
Wat Victor voelt

Boekentip: Wat Victor voelt

‘Wat Victor voelt’ is een serie kleine boekjes met een eenhoorn in de hoofdrol. Zijn regenboogmanen veranderen van kleur bij alles wat hij voelt. De verhalen van Victor helpen kinderen hun gevoelens te benoemen en te beheersen.

Lees verder