Even ontspannen na een drukke dag met een fris drankje en een e-boek? Dat doe je via de bib!

Lees verder

Nieuw bij ons in de bib is het wondermooie boek ‘De jongen, de mol, de vos en het paard'. Het boek van Charlie Mackesy is een moderne fabel voor jong en oud. De 100 illustraties en de poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vri…

Lees verder
Kempenoffensief

Het Kempenoffensief zet met podcasts de Kempen in de kijker

Het Kempenoffensief is een reeks prikkelende podcasts over verschillende Kempense thema’s. Het is een charmeoffensief om de troeven van de Kempen aan de buitenwereld te tonen.

Lees verder
Week van de Bij 2021

Bijenhelden breken uit

Bijen hebben een belangrijke rol als bestuiver van landbouwgewassen, fruitteelten en wilde planten. Ze hebben het echter steeds moeilijker om te overleven. Hoe meer verharde oppervlakten er zijn, hoe meer dakloze bijen. Ambassadeurs Dominique Persoone en Britt van Marsenille ruilen beton voor bijenbloemen. Doe mee en kies als een echte bijenheld voor ontharding!

Lees verder
Leesplezier samen beleven

Digitale Boekstart-dag om leesplezier te stimuleren

Vosselaar wil als Boekstart-gemeente volop inzetten op leesbevordering bij kinderen. Op Boekstart-dag, zaterdag 22 mei 2021, wordt dit nog eens extra in de kijker gezet.

Lees verder
Wat Victor voelt

Boekentip: Wat Victor voelt

‘Wat Victor voelt’ is een serie kleine boekjes met een eenhoorn in de hoofdrol. Zijn regenboogmanen veranderen van kleur bij alles wat hij voelt. De verhalen van Victor helpen kinderen hun gevoelens te benoemen en te beheersen.

Lees verder
Nieuw boek te koop in bib

Belpop Bonanza Kempen

De muzikale geschiedenis van de Kempen is groot en bijzonder. Jan Delvaux dook in de Kempense muziekscene en dit resulteerde in een boek, een online artist talk, een quiz en een theatervoorstelling.

Lees verder
Openingsuren bib

Aangepaste dienstverlening bibliotheek

De bibliotheek zal tijdens de volgende maanden de aangepaste dienstverlening blijven aanbieden.
Uiteraard blijft onze basisdienstverlening, het omruilen van boeken en andere materialen, onze hoofdzaak. Wij zorgen dat de collectie constant wordt aangevuld met nieuwe titels.

We bieden daarnaast ook weer de mogelijkheid om in beperkte mate gebruik te maken van de internetpc’s. 

Lees verder

Ontdek onze website!

Merk je iets op dat fout loopt of heb je vragen? Contacteer ons gerust. Onderaan deze website kan je onze contactgegevens terugvinden.

Lees verder