Jeugd

Op deze pagina kan je al onze diensten vinden voor kinderen en jongeren. 

Boekstart

boekstart

Boekstart wil ouders met hun kleine kinderen laten genieten van boeken. In de praktijk willen we ouders van jonge kinderen op verschillende momenten tijdens de voorschoolse leeftijd een boekenpakket en informatie over voorlezen en de bibliotheek cadeau doen.  

Lees hier meer

Bieblo

bieblo

Een etalage met boekentips? Dat kan! Het gloednieuwe Bieblo is speciaal gemaakt voor kinderen tussen 6 en 11 jaar. Een paar keer klikken of swipen geeft hen heel eenvoudig boekentips op maat, van boeken die op dat moment in het rek staan. Ze vinden dus gegarandeerd een aanrader die ze direct kunnen uitlenen. Da's handig!

Lees hier meer

Boekenzoeker

boekenzoeker

Boekenzoeker helpt iedereen tussen 0 en 18 jaar bij het kiezen van een boek. Aan de hand van criteria die jij kiest, geeft Boekenzoeker je boekentips, aangepast aan jouw leeftijd en wensen. Honderden boeken wachten om door jou ontdekt te worden!

Lees hier meer
leesjury

Doe mee aan de Leesjury

Ontdek hier meer

Leesjury

leesjury

De Leesjury is een leesclub voor kinderen en jongeren waarin je een aantal boeken leest en er met je leeftijdsgenoten over kan praten. Daarna kies je je favoriet. Ben je tussen 4 en 18 jaar oud en hou je van verhalen? Schrijf je dan in als jurylid!

Lees hier meer

Prentenboek in de kijker

A-leesboek in de kijker

B-leesboek in de kijker

C-leesboek in de kijker