Livre
Néerlandais

3, 2, 1, go!

Andre Kuipers (auteur), Helen Kuipers (auteur), Paco Vink (dessinateur)
André mag naar de school waar je leert hoe je astronaut wordt. Hij maakt zelfs kans om echt de ruimte in te gaan. Maar eerst leert hij van alls over raketten en het leven in de ruimte. Zal hij zijn diploma halen? Verhaal met veel weetjes over ruimtevaart. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.
Titre
3, 2, 1, go!
Auteur
Andre Kuipers Helen Kuipers
Dessinateur
Paco Vink
Langue
Néerlandais
Titre parallèle
Drie, twee, één, go!
Éditeur
Amsterdam: Witte Leeuw, 2021
55 p. : ill.
ISBN
9789492901781 (hardback)

Commentaires

Er wordt door KSA (Kids Space Academy) een wedstrijd georganiseerd voor astronauten in de dop. Door deel te nemen kun je een heus diploma verdienen. Maar... dan moet je wel een serieuze training afleggen. Valentina, André, Luna en Jim doen eraan mee en in tien dagen moeten ze hun eerste ruimtereis voorbereiden, aan de hand van een trainingsschema dat een beroep doet op voorstellingsvermogen en denkkracht. Onder het mom van ‘Per aspera, ad astra’ (Door moeilijke dingen te overwinnen, reizen we naar de sterren) leren de kinderen te oefenen in ruimtepakken, hoe de raket te lanceren, te landen, te communiceren en met elkaar samen te werken. Ook thema’s als eten, zweven, sporten in de ruimte komen aan bod. Het verhaal wordt verteld in korte, rijke hoofdstukken. Vrij eenvoudig taalgebruik met korte zinnen, ook dialogen, in diverse lettertypes. Soms zijn woorden extra groot en gekleurd afgedrukt. Op de geanimeerde kleurenillustraties zijn tal van details te zien die te maken hebben met het v…Lire la suite

À propos de Andre Kuipers

André Kuipers, né le 5 octobre 1958 à Amsterdam, est un spationaute néerlandais. Second citoyen néerlandais envoyé dans l'espace après Wubbo Ockels, il passe plus de 203 jours en orbite en tant que mécanicien navigant pour l'Agence spatiale européenne (ESA).

Biographie

Chercheur en physiologie

Diplômé de l'université d'Amsterdam en médecine 1987, il entre dans la vie active en réalisant des études sur le mal de l'espace et l'équilibrioception pour le compte de l'Armée de l'air royale néerlandaise.

À partir de 1991, il coordonne et mène des essais de physiologie pour l'Agence spatiale européenne, dont les résultats sont utilisés par la station spatiale Mir et le laboratoire spatial Spacelab. Sélectionné pour devenir spationaute en 1998, il est int…En lire plus sur Wikipedia