De Leesjury

Lees je mee?

De Leesjury is de leukste en grootste leesclub voor kinderen en jongeren tussen 4 en 18 jaar! Elk jaar lezen, bespreken en beoordelen de Leesjury-leden een aantal titels. Aan het einde van het leesjaar stemmen ze voor hun favoriet. Je kan meelezen in een leesgroep of als internetjurylid.

De Leesjury affiche

Lezen en stemmen

Ben je tussen 4 en 18 jaar oud en hou je van verhalen? Dan kan je meedoen! Er zijn zeven leeftijdsgroepen en wij starten in onze bib met een Leesjury voor de groep 8 tot 10 jaar oud (derde en vierde leerjaar). De juryleden lezen, bespreken en beoordelen een aantal boeken per jaar (zes of acht, afhankelijk van de groep). Op het einde van het jaar kies je jouw favorieten. Iedereen Leest verzamelt in april alle stemmen van alle Leesjury-groepen en maakt de winnaars bekend. 

Welke boeken lees je?

Op www.deleesjury.be kan je ontdekken welke boeken er dit jaar gelezen worden. Het is een selectie uit het recente aanbod Nederlandstalige en vertaalde literatuur, gemaakt door een ervaren team van bibliotheekmedewerkers, leerkrachten, oud-juryleden… Er wordt over gewaakt dat er in de lijsten voldoende afwisseling zit qua genre, moeilijkheidsgraad, thema’s. Op die manier kan je je leeshorizon verruimen.

Als lezen niet zo vlot gaat

Iedereen die wil, kan meedoen met de Leesjury. Ook als lezen niet zo vlot gaat. Samen met Luisterpunt zorgen we er voor dat alle boeken vanaf groep 2 ook als Daisy-luisterboek, als grootletterboek en in braille beschikbaar zijn. 

Wanneer?

We starten in september met het lezen van ons eerste boek. Om de twee maanden komen we samen op een woensdagmiddag, telkens van 13.30 tot 15.00 uur in de Bibliotheek (Moer, Sint-Jozefstraat 45):

  • 19 oktober 2022
  • 21 december 2022
  • 22 februari 2023
  • 29 maart 2023

Lid worden?

Wil je graag lid worden van de leukste club van het land? Wees welkom! Je kan je inschrijven via het e-loket (www.vosselaar.be) of door contact op te nemen met de bibliotheek op het nummer 014/60.08.44 of door een mailtje te sturen naar bibliotheek@vosselaar.be 

check www.deleesjury.be.