Het oog van de storm

Virginia Andrews (auteur), Parma Van Loon (vertaler)
Als een jonge erfgename verlamd raakt, dreigt zij in handen te vallen van hebzuchtige familieleden.
Titel
Het oog van de storm
Auteur
Virginia Andrews
Vertaler
Parma Van Loon
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Eye of the storm
Uitgever
Utrecht: De Kern, [2021]
301 p.
ISBN
9789026159077 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Rain is erfgename van het geweldige fortuin van haar grootmoeder. Vooral haar tante Victoria reageert fel en dreigt met rechtszaken. Na de val van een paard raakt Rain verlamd. Vicoria ziet haar kans en sluit Rain als het ware op in het grote huis van haar grootmoeder, bewaakt door onvriendelijke huishoudsters. Maar Rain krijgt hulp van haar fysiotherapeut, van wie ze bovendien zwanger raakt. Victoria raakt dan helemaal door het dolle heen en dreigt Rain te vermoorden. Dit verhaal is helemaal in de stijl van deze schrijfster: een onschuldig meisje is het slachtoffer van krankzinnige familieleden die haar het leven zuur maken. Daardoor is het niet echt verrassend. Misschien een aanrader voor lezers die de schrijfster nog niet kennen, voor alle anderen is het gesneden koek. Het boek is het derde deel in de Hudson serie (na 'Als een regenbui' en 'Een bliksemflits'), maar door de uitgebreide inleiding goed los leesbaar; het vierde deel heet: 'Voorbij de regenboog'. Normale druk.

Over Virginia Andrews

Cleo Virginia Andrews, beter bekend als V. C. Andrews of Virginia C. Andrews (Portsmouth, 6 juni 1923 - Virginia Beach 19 december 1986) was een Amerikaanse romanschrijfster. Virginia Andrews' boeken behoren tot de genres gothic horror en familiegeschiedenis. Veel boeken hebben te maken met familiegeheimen en verboden liefde. Haar bekendste boek uit de Dollanganger-serie is Flowers in the Attic (Bloemen op Zolder) uit 1979. Dit is een verhaal over vier kinderen die op de zolder van hun fanatiek-religieuze oma worden verstopt.

Andrews overleed op 63-jarige leeftijd in 1986 aan borstkanker. Haar romans waren zo succesvol dat na haar dood door haar erfgenamen een ghostwriter, Andrew Neiderman, werd ingehuurd om meer verhalen te schrijven onder haar naam.

Leven en werk

Andrews werd geboren in Portsmouth, Virginia, als jongste kind en enige dochter van de Andrews familie. Als 15-jarige viel Andr…Lees verder op Wikipedia

Suggesties