Boek
Nederlands

Feestje in mijn hoofd : over geluk

Stine Jensen (auteur), Karst-Janneke Rogaar (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Wat maakt gelukkig? Zijn dieren gelukkig? Via dit soort vragen, uitleg en voorbeelden kun je zelf nadenken over alles wat met geluk te maken heeft. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.
Onderwerp
Geluk, Levenskunst
Titel
Feestje in mijn hoofd : over geluk
Auteur
Stine Jensen
Illustrator
Karst-Janneke Rogaar
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Feestje in mijn hoofd
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2017
122 p. : ill.
ISBN
9789020622164 (hardback)

Besprekingen

‘Ik voel mij gelukkig omdat mijn ziel niet verlangt naar een andere toestand.’ Met deze uitspraak van Rousseau eindigt filosofe Stine Jensen haar boek over geluk. Ze neemt je mee op een verkenning van het begrip ‘geluk’. Hoe denken filosofen over geluk? Wat is het? Kun je het meten? Is het maakbaar? Hebben geld of schoonheid er invloed op? Welke stofjes in je hersenen geven een geluksgevoel? En waarom scoren de Denen zo hoog op de geluksranglijst? Elk hoofdstuk, er zijn er acht, behandelt een ander thema, met concrete voorbeelden (ook uit Jensens eigen leven) en vragen aan de lezer (‘Welk cijfer geef jij je leven?’). Jensen stimuleert kinderen om na te denken en te praten over geluk (ook in de klas). De acht interviewtjes met kinderen (en een volwassene) dragen daar aan bij. Vierkante uitgave met deels gekleurde bladzijden en lettertypen en veel fantasierijke kleurenillustraties. Dit ‘geluksboek’ is geen zelfhulpboek of gids naar geluk, maar Jensen geeft wel een aantal concrete tips o…Lees verder

Over Stine Jensen

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera de Kok

Stine Jensen (Hillerød, 13 januari 1972) is een Deens-Nederlands filosofe en publiciste.

Leven en werk

Ze werd geboren in Denemarken, maar kwam al voor haar eerste verjaardag samen met haar ouders en tweelingzus Lotte Jensen naar Nederland omdat haar vader daar werk vond. Ze heeft nog altijd de Deense nationaliteit.

Zij studeerde literatuurwetenschappen (cum laude afgestudeerd) en filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tussen 2002 en 2007 pendelde ze tussen Amsterdam en Istanboel; ze woonde enige tijd in de Turkse metropool om te schrijven aan haar boek Turkse vlinders over interculturele liefdesrelaties. Ook was zij docente aan de Vrije Universiteit.

Jensen schreef meer boeken, vaak vanuit een filosofisch perspectief. Daarnaast schrijft ze columns voor NRC Handelsblad. Ook verschenen er bijdragen van haar in diverse tijdschriften, waaronder Armada, Biografie Bulletin, en Fi…Lees verder op Wikipedia