Boek
Nederlands

Marijkes wraak

Paul Jacobs (auteur)
+1
Marijkes wraak
×
Marijkes wraak Marijkes wraak

Marijkes wraak

In de reeks:
Genre:
Thomas Breens zoekt samen met zijn vriendin en een oude vriend naar diens vrouw, die uit is op wraak na het zoveelste overspel van haar man.
Titel
Marijkes wraak
Auteur
Paul Jacobs 1949-
Taal
Nederlands
Uitgever
[België]: Parador, 2022
302 p.
ISBN
9789082766615 (paperback)

Besprekingen

Een detective over liefde en overspel. Thomas Breens beloofde zijn vriendin Kristien een vakantie in Italië, maar wanneer hij een verzoek krijgt van zijn oude vriend, mediamagnaat Hugo Keizer, belandt het stel met hem in een speurtocht door Frankrijk. Ze zoeken de vrouw van Keizer omdat zij uit is op wraak na het zoveelste overspel van haar man. Onderweg ontmoeten ze een gevluchte dorpspastoor, een verleidelijk Hollands dienstertje, een bejaarde Vlaamse radioproducer en een Franse kunstenaar. In vlotte, soms grove stijl en met humor geschreven.Paul Jacobs (Mortsel, 1949) is een bekende Belgische auteur, programmamaker, presentator en producent. Hij schreef tientallen boeken en bedacht de programma’s Het Vermoeden, De Taalstrijd en De Rechtvaardige Rechters. Het boek maakt deel uit van een serie met Thomas Breens in de hoofdrol.

Over Paul Jacobs

CC BY 3.0 - Foto van/door Peter Meyvis

Paul Jacobs (Mortsel, 24 januari 1949) is een Vlaams radio- en tv-maker en schrijver.

Hij debuteerde op zijn 22ste als tekstschrijver en reporter bij het BRT 1-radioprogramma Dagboek van producer Jan Geysen.

Tussen 1971 en '80 was hij losse medewerker bij BRT-2 Omroep Antwerpen.

In 1981 werd hij producer bij Radio 1. In die functie maakte hij onder meer Het Vermoeden, De Taalstrijd en het interviewprogramma Vriend & Vijand. Voor de VRT-televisie bedacht hij de quizzen Jij of wij, I.Q. (met Herman Van Molle), Kennis van Zaken en De Tekstbaronnen en het humoristische panelprogramma De Rechtvaardige Rechters.

Hij publiceerde een veertigtal boeken, w.o. twaalf misdaadromans bij uitgeverij Houtekiet en de verhalenbundels Beste wensen voor een spoedig herstel (1987), Op de goede afloop (1993) en De man die leugens kon ruiken (2001).

In de dramareeks Made in…Lees verder op Wikipedia