Boek
Nederlands

Kom maar dichter : 200 gedichten voor kinderen

Joep Bertrams (illustrator), Jan Van Coillie (samensteller)

Kom maar dichter : 200 gedichten voor kinderen

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Dit boek is een schatkamer. Je vindt er 200 gekke, stoute, grappige, droevige, onschuldige of verrassende gedichten in terug. Kom maar dichter. Draag er zorg voor. Jonge schatten kunnen heel oud worden.
Titel
Kom maar dichter : 200 gedichten voor kinderen / samengest. door Van Coillie, Jan ; met ill. van Bertrams, Joep
Illustrator
Joep Bertrams
Samensteller
Jan Van Coillie
Taal
Nederlands
Uitgever
Averbode: Altiora, 1990
198 p. : ill.
ISBN
90-317-0859-3

Over Joep Bertrams

Joep Bertrams (Roermond, 7 maart 1946) is een Nederlands politiek tekenaar die onder andere werkt voor weekblad De Groene, dagblad Het Parool en de televisierubriek NOVA.

Bertrams studeerde aanvankelijk voor onderwijzer en daarna aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, van 1967 tot 1972. Al tijdens zijn studie kluste hij bij door illustraties te maken voor een aantal vakbondsbladen.

Hij gaf een aantal jaren les aan een middelbare school in Breda, later in Hoofddorp. Hij werkte als illustrator voor verschillende jeugdbladen als Taptoe, Okki en Ezelsoor. Het eerste boek dat hij illustreerde was De Allersterkste (1977) van Karel Eykman. De boeken van onder anderen Eykman, Veronica Hazelhoff, Imme Dros, Henri van Daele en Wiel Kusters werden regelmatig door hem geïllustreerd, en in 1992 werkte hij samen met Ted van Lieshout aan het samenleesboek en toneelstuk Wat drink je? O, pies!

Lees verder op Wikipedia