Boek
Nederlands

Het Van Gogh-mysterie

Deron Hicks (auteur), Elsbeth Witt (vertaler)
+1
Het Van Gogh-mysterie
×
Het Van Gogh-mysterie Het Van Gogh-mysterie
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Een jongen met geheugenverlies zit in een museum en ontdekt dat er criminelen achter hem aanzitten. Hij gaat op zoek naar zijn verleden, terwijl hij een stokje probeert te steken voor een van de grootste kunstfraudes ooit. Met QR-codes van de kunstwerken in het boek. Met illustraties in zwart-wit. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Het Van Gogh-mysterie
Auteur
Deron Hicks
Vertaler
Elsbeth Witt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Van Gogh deception
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, © 2022
319 p. : ill.
ISBN
9789026159183 (hardback)

Besprekingen

Het eerste deel in de spannende serie ‘Kunstbende' van Deron Hicks. Een jongen zit in een museum en kan zich niks herinneren, niet wie hij is, waar hij vandaan komt of waarom hij veel van kunst weet. Dan blijkt dat er gevaarlijke mensen achter hem aanzitten. Hij gaat op zoek naar zijn verleden, terwijl hij een stokje probeert te steken voor een van de grootste kunstfraudes ooit. Met QR-codes van de kunstwerken in het boek. In vlotte, hedendaagse stijl geschreven. Met plattegronden in zwart-wit. Vanaf ca. 10 jaar.

Het Van Gogh-mysterie

Een twaalfjarige jongen zit in zijn eentje in Washington in de National Gallery of Art. Hij heeft geen idee hoe hij heet, waarom hij daar zit of waar hij van houdt … Over kunst heeft hij daarentegen alles perfect onthouden. Hij komt terecht bij Mary en haar tienjarige dochter Camille. De twee kinderen komen in een hels avontuur terecht en worden uit alle hoeken belaagd. Maar waarom? En zullen ze erin slagen uit handen te blijven van hun belagers?Dit boek neemt je in een rotvaart mee langs tientallen personages en verveelt geen seconde. Actiescènes worden krachtig opgebouwd en je zit als lezer vaak op het puntje van je stoel: “Het was een donker steegje naast de stoep. Een perfecte plek voor een overval. Cash legde haar vinger op de trekker van het pistool. Ze was een goede schutter en miste nooit. De jongen had geen schijn van kans. Cash liep om de witte auto heen en richtte het pistool op de jongen, klaar om te vuren.” De beschrijvingen in het boek verv…Lees verder