Boek
Nederlands

Het lichtje van Edison

Bes Ceyssens (auteur), Katrien Benaets (illustrator)
+1
Het lichtje van Edison
×
Het lichtje van Edison Het lichtje van Edison
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Vuurvliegje Edison maakt zijn eerste vlucht. Samen met zijn moeder en de andere vuurvliegjes ziet hij allerlei wonderlijke dingen, maar hij merkt ook dat hij iets gevoeliger is dan de rest. Prentenboek met illustraties in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Extra onderwerp
anders zijn, prentenboeken
Titel
Het lichtje van Edison
Auteur
Bes Ceyssens
Illustrator
Katrien Benaets
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789044844870 (hardback)

Besprekingen

Een warm prentenboek over het gevoelige vuurvliegje Edison. Vandaag is het Edisons eerste vlucht. Samen met zijn moeder en de rest van de vuurvliegjes geniet hij met volle teugen van de buitenwereld. Maar nieuwe dingen ontdekken vraagt ook veel energie — van Edison misschien wel net iets meer dan van de rest van de groep. ‘Het lichtje van Edison’ is een aandoenlijk verhaal over het beleven van avonturen en alle indrukken die daarbij komen kijken. Het boek bevat fraaie paginagrote kleurenillustraties in blauw-, groen- en geeltinten. De tekstfragmenten, ruim gespreid over het boek, zijn in een zachte stijl geschreven. Bes Ceyssens is een Belgische schrijver van jeugd- en YA-boeken. 'Het lichtje van Edison' is haar debuut als prentenboekenschrijver. De Belgische Katrien Benaets is een illustrator van meerdere prentenboeken. Vanaf ca. 4 jaar.

Het lichtje van Edison

De paginavullende illustraties van de hand van Katrien Benaets nemen je mee in de wereld van de vuurvliegjes. Vuurvliegje Edison staat namelijk een spannende nacht te wachten want hij mag voor de eerste keer uitvliegen. Tijdens die vlucht is er veel te kijken en Edison kijkt zijn ogen uit. Daardoor merkt hij niet dat zijn lichtje steeds minder fel begint te schijnen. Pas als hij uitgeput thuiskomt met mama merkt hij vast dat zijn lichtje is gedoofd. Gelukkig kan mama hem geruststellen. Na een drukke nacht is het logisch dat zijn lijfje even tijd nodig heeft om terug op te laden. Een mooie en eenvoudig verhaal over een jonge kleuter die de hele dag door aan het verkennen gaat, en ’s avonds vermoeid maar voldaan in slaap valt.De warme illustraties die voornamelijk uit blauwe en groene tinten bestaan creëren een donker maar gezellig bos. De zachte lichtvlekken van de vuurvliegjes geven de bladzijden een mooie focus. De tekst is duidelijk en niet te moeilijk opgestel…Lees verder