BibliNK23

 

Een samenwerking tussen de bibliotheken van Vosselaar, Merksplas, Beerse en Oud-Turnhout.

Onder de naam BibliNK23 gaat de bibliotheek van Vosselaar een samenwerking aan met de bibliotheken van Merksplas, Beerse en Oud-Turnhout.

Voor het lenen van materialen en andere diensten is er een gezamenlijk dienstreglement opgesteld. 

De naam BibliNK23 verwijst naar de link tussen de bibs en naar de drie gemeentes waarvan de postcode met 23 begint. Het voordeel van deze samenwerking, is dan je voortaan met ons lidmaatschap ook terecht kan bij alle aangesloten bibliotheken van deze regiobibliotheek.

De Biblink23-bibs hanteren een gezamenlijk reglement. Hierdoor veranderen er voor jou als lener enkele dingen. 

logo biblink23

Lidmaatschap

Je kan met een geldig lidmaatschap terecht in alle aangesloten bibliotheken. Het lidgeld bedraagt 5 euro per jaar vanaf 18 jaar. Kinderen onder de 18 jaar en personen met een UITPAS Kempen met kansentarief/vrijetijdspas kunnen gratis lid worden.

Uitleentermijn

De uitleentermijn bedraagt 4 weken. Leerkrachten hebben een leentermijn van 6 weken, net zoals de kinderen die in Vosselaar naar de lagere school gaan.

Aantal stuks

Je kan maximaal 10 stuks ontlenen. Je mag zelf kiezen welke materialen je hiervoor meeneemt.  Leerkrachten kunnen 20 stuks ontlenen. Het aantal dvd’s is beperkt tot 10.

Verlengen

Je kan de uitleentermijn 2 keer verlengen voor zover de materialen niet gereserveerd zijn door een andere lener.

Reserveren

Materialen kunnen gereserveerd worden tegen een kostprijs van 1 euro. Zodra je reservatie beschikbaar is heb je 14 dagen de tijd om je materialen op te halen. Werken die we zelf niet in onze collectie hebben kunnen via interbibliothecair leenverkeer (IBL) aangevraagd worden. Een IBL-aanvraag binnen BibliNK23 kost 1 euro, voor de rest van Vlaanderen wordt er 2,5 euro aangerekend.

Laattijdige levering

De boete voor laattijdig inleveren bedraagt  0,10 euro per item per openingsdag. Kinderen onder de 14 jaar zijn hiervan vrijgesteld. Niettemin wordt het niet tijdig terugbrengen van materialen strikt opgevolgd. Materialen die via de inleverbus worden teruggebracht worden pas tijdens de volgende uitleendienst ingenomen.