Vosselaar

Werking

Hoe werkt onze bibliotheek?

Lid worden?
Iedereen kan zich inschrijven in de bibliotheek aan de balie of via het e-loket op www.vosselaar.be. Het lidmaatschap is gratis. Breng je identiteitskaart mee bij inschrijving en ontvang je persoonlijke bibpas. Bij verlies krijg je tegen betaling een nieuw exemplaar.

Uitlenen
Buiten boeken kan je ook tijdschriften, DVD’s, luisterboeken en Daisyboeken lenen. Vergeet je bibpas niet, want zonder bibpas kan je niets lenen of verlengen.

Uitleentermijn
De uitleentermijn is 3 weken voor alle materialen, met mogelijkheid tot verlengen. Je mag max. 10 materialen meenemen. Als je je uitgeleend materiaal te laat terugbrengt, betaal je extra (zie reglementen en tarieven).

Verlengen
Je kan de ontleende materialen 2x verlengen op voorwaarde dat ze niet gereserveerd zijn. Je kan verlengen met je bibpas aan de balie, telefonisch tijdens de openingsuren of via het internet. (vosselaar.bibliotheek.be). Een handleiding om van thuis uit te verlengen, kan je in de bibliotheek krijgen.

Inleverbus
Aan de ingang van de bibliotheek, in de Glazenstraat staat een inleverbus.  Hierin mag je de materialen steken als de bibliotheek gesloten is.  De volgende dag  wordt de inleverbus leeggemaakt en komen de boeken terug op hun plaats.

Reserveren
Materialen die uitgeleend zijn, kan je reserveren tegen een kleine vergoeding.  Dit kan via de balie of via het internet.  Wij sturen je een berichtje wanneer het gereserveerde werk aanwezig is en wij zetten het gereserveerde werk voor jou opzij.